onze koude voorgerechten worden geserveerd met toast en boter
Rundercarpaccio
11.50dungesneden rundvlees met huisgemaakte pesto, Parmezaanse kaas en pijnboompitten
Groninger bloedworst
8.75in de pan gebakken, geserveerd met Granny Smith appel en appelstroop met rozijnen
Huisgemarineerde olijven
Broodplankje
met huisgemaakte smeersels
Garnalencocktail
14.75Hollandse garnalen met klassieke cocktailsaus
Gerookte zalm
10.75ingelegd in rode bietensap met dille en citroencrème
Hors d’oeuvre
12.50variatie van verschillende vissoorten
Meloen met ham
8.25dungesneden rauwe ham met meloen en balsamico stroop
Bietencarpaccio
gemarineerd in zoetzuur met boerenhangop en walnoten
Zomerse salade
watermeloen, munt, pistache noten, feta en yoghurtmayonaise, eventueel met gerookte kip
Parel couscous salade
met komkommer, tomaat, pijnboompitten, zoetzure rode ui en tomatenolie
Gerookte zalm
13.00bietjes, rode ui, kappertjes, gekookt ei
Carpaccio
14.00dungesneden runderlende met pesto, Parmezaanse kaas, rucola en geroosterde pijnboompitten
Zomersalade
meloen, munt, fetakaas, pistache noten en yoghurtmayonaise, eventueel met gerookte kip
Mosterdsoep
met bosui en Groninger worst
Courgette soep
licht gebonden
Groentesoep
5.75rijk gevulde met groenten en soepballen
Stamppot andijvie
15.75geserveerd met walnoten, kaas, spekjes en rookworst
Captain's Dinner
13.75kapucijners geserveerd met spekjes, augurk, zilveruitjes en piccalilly
onze hoofdgerechten worden geserveerd met gebakken aardappelen of frites, warme groenten en salade, tenzij anders vermeld.
Sliptongen à la meunière
28.50in roomboter gebakken, zoals het hoort
meerprijs Picasso – gebakken fruit en gember 4.00
Snoekbaarsfilet
22.50op de huid gebakken, geserveerd met antiboise
Vers van de markt
21.50wisselend visgerecht met bijpassende garnituren en saus, toegelicht door de bediening
WEEVA tournedos
34.50biefstuk van de haas met huisgemaakte jus de veau
meerprijs Rossini - gebakken ganzenlever, rode wijn jus met toast en truffel: 10.50
Holsteiner schnitzel
19.25klassieke varkensschnitzel, geserveerd met gebakken spiegelei
Rundersukade
18.75langzaam gegaard in eigen jus geserveerd met aardappelpuree
WEEVA spareribs
23.75huisgemarineerde ribbetjes geserveerd met sausjes, frites en salade
Kalfslever
19.75rosé gebraden met uitgebakken spekjes en ui
Saté spies
19.25gegrilde kophaasspies met pindasaus, atjar, kroepoek, gefruite uitjes, frites en salade
WEEVA gehaktbal
16.25geserveerd met jus en Groninger mosterd
Boerderij hoen
19.50gevulde rouleau van kip met spinazie, gedroogde tomaat, ricotta en pijnboompitten
Gnocchi
met spinazie, oesterzwammen en soja-bospaddenstoelensaus
Caponata
groentestoofschotel met o.a aubergine, tomaat, paprika, olijven en kappertjes
Kaasfondue
klassieker met diverse geroosterde groenten en stokbrood
Sliptongen à la meunière
23.50sliptong in roomboter gebakken met puree en wortelen
meerprijs Picasso – gebakken fruit in gember 4.00
Kalfslever
16.50rosé gebraden met uitgebakken spekjes en ui, geserveerd met puree en groente
Garnituur
3.00kies uw saus of garnituur voor bij uw hoofdgerecht: champignonroomsaus, groene pepersaus of gebakken ui, spek en champignons
Poffert
7.00Groninger warme cake uit de pofferttrommel met vanillesaus, vanille-ijs en slagroom
Sorbet WEEVA
7.75de klassieker; met verse vruchten, siroop, vanille-ijs, aardbeienijs en slagroom
Crème brûlée
7.00bereid met vanille
Dame blanche
7.00vanille-ijs met warme chocoladesaus en slagroom
Kaasplankje
12.50selectie van kazen, geserveerd met toast, vijgenbrood en boter
Hangop
7.00romige uitgelekte yoghurt met watermeloen, honing en pecannoten
Eton mess
aardbeien met room en meringues
Koffie compleet
8.25koffie of thee naar keuze met diverse zoete lekkernijen
Crumble
van peer, suiker en kaneel geserveerd met mangosorbetijs