À la carte

À la carte

Daghap

  • Wisselend per dag

    16.50

    Kijk op onze homepage of vraag ernaar bij de bediening

Voorgerechten

onze koude voorgerechten worden geserveerd met toast en boter

  • Rundercarpaccio

    13.75

    dungesneden rund met huisgemaakte pesto, Parmezaanse kaas en pijnboompitten

  • Groninger bloedworst

    9.50

    in de pan gebakken, geserveerd met Granny Smith appel, rozijnen en stroop

  • Huisgemarineerde olijven vegetarisch

    4.75

    in heerlijke olie met rode peper, basilicum en knoflook

  • Broodplankjevegetarisch

    7.50

    met huisgemaakte smeersels

  • Garnalencocktail

    17.50

    Hollandse garnalen met klassieke cocktailsaus

  • Duo van eend

    13.00

    gerookte eendenborst en rillette van eend, geserveerd met rode uiencompote en hazelnoot

  • Gebakken champignonsvegetarisch

    11.75

    gegratineerd met camembert

  • Herfstsalade vegetarisch

    10.50

    met walnoten, blauwe kaas en gepocheerde peer

  • Escargots

    12.50

    6 stuks gebandeerde wijngaard slakken met kruidenboter gegratineerd in de oven

Soepen uit de terrine

  • Mosterdsoepvegetarisch

    6.50

    romige soep van Groninger Marne mosterd en droge worst

  • Geroosterde pompoensoep vegetarisch

    6.50

    met appel, ui, chili en rozemarijn

Hollandse kost

  • Stamppot andijvie

    17.50

    geserveerd met walnoten, kaas, spekjes en rookworst

  • Captain's Dinner

    17.00

    kapucijners geserveerd met spekjes, augurk, zilveruitjes en piccalilly

Hoofdgerechten

onze hoofdgerechten worden geserveerd met gebakken aardappelen met spekjes en ui of frites, warme groenten en salade, tenzij anders vermeld.

  • Vers van de markt

    24.50

    wisselend visgerecht met bijpassende garnituren en saus, toegelicht door de bediening

  • Zalmfilet

    27.50

    op de huid gebakken, met luchtige Hollandaisesaus

  • Schnitzel

    21.75

    klassieke varkensschnitzel, keuze uit pepersaus, gorgonzolasaus of champignonroomsaus

  • WEEVA spareribs

    27.25

    huisgemarineerde ribbetjes geserveerd met sausjes, frites en salade

  • Kalfslever

    24.25

    rosé gebraden met uitgebakken spekjes en ui

  • Saté spies

    22.75

    gegrilde kophaasspies met pindasaus, atjar, kroepoek, gefruite uitjes, frites en salade

  • WEEVA gehaktbal

    16.75

    geserveerd met huisgemaakte jus en Groninger mosterd

  • Bavette

    29.50

    gebakken bavette van rund, geserveerd met kruidenboter, frites en salade

  • Mafaldine pasta vegetarisch

    19.50

    met gegrilde knolselderij en een romige saus van paddenstoelen

  • Pompoensteak vegetarisch

    19.00

    licht pittig bereid met saliesaus en crumble van walnoot

Senioren gerechten

  • Twee sliptongen à la meunière

    28.25

    sliptong in boter gebakken met aardappelpuree en wortelen
    Meerprijs Picasso – gebakken fruit in gember 5.00

  • Kalfslever

    19.25

    rosé gebraden met uitgebakken spekjes en ui, geserveerd met aardappelpuree en groente

  • Boeuf bourguignon

    19.50

    runderstoofpotje op klassieke wijze bereid met zilveruitjes, spekjes, champignons en rode wijn,
    geserveerd met aardappelpuree en rode kool

Garnituur

Nagerechten

  • Sorbet WEEVAvegetarisch

    8.50

    de klassieker; verse vruchten, siroop, vanille-ijs, aardbeienijs en slagroom

  • Dame blanchevegetarisch

    7.50

    vanille-ijs met warme chocoladesaus en slagroom

  • Coupe Mont Blanc

    7.50

    vanille-ijs met slagroom en advocaat

  • Crème brûlée

    7.50

    bereid met vanille

  • Cheesecake

    7.50

    waarop een panna cotta van hazelnoot, geserveerd met karamel roomijs en slagroom

  • Peerbrûléevegetarisch

    7.50

    met gepofte rijst, pure chocolade en perensorbet

  • Appel tarte tatinvegetarisch

    7.50

    lauwwarm geserveerd met bloedsinaappelsorbet

Wilt u reserveren?

Wilt u reserveren?