À la carte

À la carte

Daghap

  • wisselend per dag

    16.50

    vragen aan bediening

Voorgerechten

onze koude voorgerechten worden geserveerd met toast en boter

  • Rundercarpaccio

    13.75

    dungesneden rund met huisgemaakte pesto, Parmezaanse kaas en pijnboompitten

  • Groninger bloedworst

    9.50

    in de pan gebakken, geserveerd met Granny Smith appel, rozijnen en stroop

  • Huisgemarineerde olijven vegetarisch

    4.75

  • Broodplankjevegetarisch

    7.25

    met huisgemaakte smeersels

  • Garnalencocktail

    16.50

    Hollandse garnalen met klassieke cocktailsaus

  • Haringtartaar

    9.75

    tartaar van Hollandse nieuwe met rode ui, crumble van roggebrood en mierikswortelcrème

  • Salade van meloen en ham

    9.75

    rauwe ham, watermeloen, focaccia croutons, olijven en een pestodressing

  • Salade Nicoise

    9.25

    salade met tonijn, sperziebonen, ei, cherrytomaten en rode ui

  • Zomer salade vegetarisch

    8.75

    salade met vegan feta, watermeloen, pistache noten en een citrus vinaigrette

Soepen uit de terrine

  • Mosterdsoepvegetarisch

    6.25

    romige soep van Groninger Marne mosterd en droge worst

  • Tomatensoepvegetarisch

    6.25

    bereid met basilicum en geserveerd met vegan basilicumcrème

  • Tom Kha Kai

    6.75

    frisse lichtpittige kippensoep met Granny Smith appel en kokosmelk

Hollandse kost

  • Stamppot andijvie

    16.75

    geserveerd met walnoten, kaas, spekjes en rookworst

  • Captain's Dinner

    16.75

    kapucijners geserveerd met spekjes, augurk, zilveruitjes en piccalilly

Hoofdgerechten

onze hoofdgerechten worden geserveerd met gebakken aardappelen met spekjes en ui of frites, warme groenten en salade, tenzij anders vermeld.

  • Vers van de markt

    24.50

    wisselend visgerecht met bijpassende garnituren en saus, toegelicht door de bediening

  • Zalmfilet

    27.50

    op de huid gebakken, met een geroosterde paprikaroomsaus

  • Schnitzel

    21.75

    klassieke varkensschnitzel, keuze uit pepersaus of champignonroomsaus

  • WEEVA spareribs

    26.25

    huisgemarineerde ribbetjes geserveerd met sausjes, frites en salade

  • Kalfslever

    23.50

    rosé gebraden met uitgebakken spekjes en ui

  • Saté spies

    21.75

    gegrilde kophaasspies met pindasaus, atjar, kroepoek, gefruite uitjes, frites en salade

  • WEEVA gehaktbal

    16.75

    geserveerd met jus en Groninger mosterd

  • Gekonfijte eendenbout

    25.50

    langzaam gegaarde eendenbout, geserveerd met sinaasappeljus

  • Ratatouille spies vegetarisch

    19.00

    spies met gemarineerde groenten geserveerd met een sesam-aubergine dip

  • Linzencurryvegetarisch

    19.00

    lichtpittige curry met linzen, diverse groenten en kokosmelk geserveerd met parelcouscous

Senioren gerechten

  • Twee sliptongen à la meunière

    27.75

    sliptong in boter gebakken met aardappelpuree en wortelen
    Meerprijs Picasso – gebakken fruit in gember 5.00

  • Kalfslever

    19.25

    rosé gebraden met uitgebakken spekjes en ui, geserveerd met aardappelpuree en groente

  • Kipcurry vegetarisch

    18.50

    licht pittige Noord-Afrikaanse curry geserveerd met

Garnituur

Nagerechten

  • Poffert

    7.50

    Groninger warme cake uit de pofferttrommel, met vanillesaus, vanille-ijs en slagroom

  • Sorbet WEEVAvegetarisch

    8.50

    de klassieker; verse vruchten, siroop, vanille-ijs, aardbeienijs en slagroom

  • Dame blanchevegetarisch

    7.50

    vanille-ijs met warme chocoladesaus en slagroom

  • Kaasplankje

    13.50

    selectie van kazen, geserveerd met toast, vijgenbrood en boter

  • Crème brûléevegetarisch

    7.50

    bereid met vanille

  • Coupe Mont Blancvegetarisch

    7.50

    vanille-ijs met slagroom en advocaat

  • Hangop vegetarisch

    7.50

    met watermeloen, pistache noten en honing

  • Ananas crumble

    7.50

    koud geserveerde gepocheerde ananas met kokos crumble en passievruchtsorbet

Wilt u reserveren?

Wilt u reserveren?