À la carte

À la carte

Voorgerechten

onze koude voorgerechten worden geserveerd met toast en boter

  • Rundercarpaccio

    13.75

    dungesneden rundvlees met huisgemaakte pesto, Parmezaanse kaas en pijnboompitten

  • Groninger bloedworst

    9.25

    in de pan gebakken, geserveerd met Granny Smith appel en stroop met rozijnen

  • Huisgemarineerde olijven vegetarisch

    4.75

  • Broodplankjevegetarisch

    6.75

    met huisgemaakte smeersels

  • Garnalencocktail

    14.75

    Hollandse garnalen met klassieke cocktailsaus

  • Duo van eend

    11.50

    gerookte eendenborst en rillette van eend, geserveerd met rode uiencompote en hazelnoot

  • Gebakken champignons

    9.50

    gegratineerd met blauwe kaas

  • Herfstsaladevegetarisch

    9.75

    met walnoten, blauwe kaas en gepocheerde appel

Soepen uit de terrine

  • Mosterdsoep

    5.75

    romige soep van Groninger Marne mosterd en droge worst

  • Franse uiensoep

    5.75

    krachtige soep geserveerd met kaascrouton

  • Geroosterde pompoensoepvegetarisch

    5.75

    met appel, ui, chili en rozemarijn

Hollandse kost

  • Stamppot andijvie

    15.75

    geserveerd met walnoten, kaas, spekjes en rookworst

  • Captain's Dinner

    14.75

    kapucijners geserveerd met spekjes, augurk, zilveruitjes en piccalilly

Hoofdgerechten

onze hoofdgerechten worden geserveerd met gebakken aardappelen of frites, warme groenten en salade, tenzij anders vermeld.

  • Vers van de markt

    22.50

    wisselend visgerecht met bijpassende garnituren en saus, toegelicht door de bediening

  • Zalmfilet

    25.00

    op de huid gebakken, met Hollandaisesaus

  • Schnitzel

    19.75

    klassieke varkensschnitzel, keuze uit peperroomsaus of champignonroomsaus

  • WEEVA spareribs

    24.75

    huisgemarineerde ribbetjes geserveerd met sausjes, frites en salade

  • Duitse Biefstuk

    18.00

    met glazig gebakken uienringen en jus

  • Kalfslever

    21.00

    rosé gebraden met uitgebakken spekjes en ui

  • Saté spies

    19.75

    gegrilde kophaasspies met pindasaus, atjar, kroepoek, gefruite uitjes, frites en salade

  • WEEVA gehaktbal

    16.75

    geserveerd met jus en Groninger mosterd

  • Boeuf bourguignon

    21.50

    runderstoofpotje op klassieke wijze bereid met zilveruitjes, spekjes, champignons en rode wijn,
    geserveerd met aardappelpuree en rode kool

  • Linguine pastavegetarisch

    18.50

    met gegrilde knolselderij en een romige saus van paddenstoelen

  • Papadumvegetarisch

    18.50

    gevuld met zwarte bonen, kikkererwten en aubergine

Senioren gerechten

  • Sliptongen à la meunière

    27.00

    sliptong in roomboter gebakken met puree en wortelen
    meerprijs Picasso – gebakken fruit in gember 4.00

  • Kalfslever

    17.75

    rosé gebraden met uitgebakken spekjes en ui, geserveerd met puree en groente

  • Boeuf bourguignon

    17.50

    runderstoofpotje op klassieke wijze bereid met zilveruitjes, spekjes, champignons en rode wijn,
    geserveerd met aardappelpuree en rode kool

Garnituur

Nagerechten

  • Poffert

    7.50

    Groninger warme cake uit de pofferttrommel met vanillesaus, vanille-ijs en slagroom

  • Sorbet WEEVA

    8.50

    de klassieker; met verse vruchten, siroop, vanille-ijs, aardbeienijs en slagroom

  • Dame blanche

    7.50

    vanille-ijs met warme chocoladesaus en slagroom

  • Kaasplankje

    13.50

    selectie van kazen, geserveerd met toast, vijgenbrood en boter

  • Crème brûlée

    7.50

    bereid met vanille

  • Appel Crumble

    7.50

    met kaneel roomijs

Wilt u reserveren?

Wilt u reserveren?