À la carte

À la carte

Voorgerechten

onze koude voorgerechten worden geserveerd met toast en boter

  • Rundercarpaccio

    13.75

    dungesneden rundvlees met huisgemaakte pesto, Parmezaanse kaas en pijnboompitten

  • Groninger bloedworst

    9.50

    in de pan gebakken, geserveerd met Granny Smith appel en stroop met rozijnen

  • Huisgemarineerde olijven vegetarisch

    4.75

  • Broodplankjevegetarisch

    7.25

    met huisgemaakte smeersels

  • Garnalencocktail

    16.50

    Hollandse garnalen met klassieke cocktailsaus

  • Makreel

    12.50

    millefeuille met mousse van gerookte makreel, geserveerd met duindoorncompote, zoetzure prei en wakamé

  • Pasteitjevegetarisch

    9.25

    met knolselderij ragout op smaak gemaakt met truffel

Soepen uit de terrine

  • Mosterdsoep

    6.25

    romige soep van Groninger Marne mosterd en droge worst

  • Bospaddenstoelenbouillonvegetarisch

    6.25

    geserveerd met fijne kruiden en paddenstoelen

  • Ossenstaartbouillon

    6.25

    krachtige bouillon met ossenstaartvlees, madeira en groene kruiden

Hollandse kost

  • Stamppot andijvie

    16.75

    geserveerd met walnoten, kaas, spekjes en rookworst

  • Stampot van de week

    16.75

    Vraag ernaar bij de bediening

  • Captain's Dinner

    16.75

    kapucijners geserveerd met spekjes, augurk, zilveruitjes en piccalilly

Hoofdgerechten

onze hoofdgerechten worden geserveerd met gebakken aardappelen of frites, warme groenten en salade, tenzij anders vermeld.

  • Vers van de markt

    24.50

    wisselend visgerecht met bijpassende garnituren en saus, toegelicht door de bediening

  • Zalmfilet

    27.50

    op de huid gebakken, met bearnaisesaus

  • Schnitzel

    21.75

    klassieke varkensschnitzel, keuze uit peperroomsaus of champignonroomsaus

  • WEEVA spareribs

    26.25

    huisgemarineerde ribbetjes geserveerd met sausjes, frites en salade

  • Kalfslever

    23.50

    rosé gebraden met uitgebakken spekjes en ui

  • Saté spies

    21.75

    gegrilde kophaasspies met pindasaus, atjar, kroepoek, gefruite uitjes, frites en salade

  • WEEVA gehaktbal

    16.75

    geserveerd met jus en Groninger mosterd

  • Runder rib-eye

    29.50

    met kruidenboter, frites en salade

  • Gekonfijte eendenbout

    24.50

    langzaam gegaarde eendenbout met gestoofde zuurkool en jus

  • Caponatavegetarisch

    19.75

    stoofpot van aubergine en courgette en diverse groenten geserveerd met rijst

Senioren gerechten

  • Sliptongen à la meunière

    27.75

    sliptong in roomboter gebakken met puree en wortelen
    meerprijs Picasso – gebakken fruit in gember 5.00

  • Kalfslever

    19.25

    rosé gebraden met uitgebakken spekjes en ui, geserveerd met puree en groente

  • Hachee

    19.25

    runderstoofpotje op klassieke wijze bereid met ui, geserveerd met aardappelpuree en rode kool

Garnituur

Nagerechten

  • Poffert

    7.50

    Groninger warme cake uit de pofferttrommel met vanillesaus, vanille-ijs en slagroom

  • Sorbet WEEVA

    8.50

    de klassieker; met verse vruchten, siroop, vanille-ijs, aardbeienijs en slagroom

  • Dame blanche

    7.50

    vanille-ijs met warme chocoladesaus en slagroom

  • Kaasplankje

    13.50

    selectie van kazen, geserveerd met toast, vijgenbrood en boter

  • Crème brûlée

    7.50

    bereid met vanille

  • Apfelstrudel

    7.75

    lauwwarm geserveerd met kaneelijs, vanillesaus en slagroom

Wilt u reserveren?

Wilt u reserveren?