Dinerkaart

Dinerkaart

Voorgerechten

onze koude voorgerechten worden geserveerd met toast en boter

  • Rundercarpaccio

    9.75

    dungesneden runderlende met huisgemaakte pesto, Parmezaanse kaas en pijnboompitten

  • Huisgemarineerde olijvenvegetarisch

    3.75

  • Broodplankjevegetarisch

    4.95

    met huisgemaakte smeersels

  • Garnalencocktail

    12.25

    klassieker van Hollandse garnalen met cocktailsaus

  • Russisch ei

    8.75

    salade van aardappel, doperwten en wortelen geserveerd met gekookt ei en diverse vissoorten

  • Haring tartaar

    8.75

    tartaar van haring met uitjes en roggebrood

  • Gebakken camembertvegetarisch

    8.25

    camembert in een krokant jasje, op een salade van mesclun geserveerd en een chutney van mango

  • Meloen met ham

    7.50

    dungesneden parmaham met balsamico dressing

  • Steak tartaar

    11.50

    rauwe, gehakte biefstuk met eidooier, kappertjes, mosterd en ansjovis

  • Courgette tartaarvegetarisch

    7.50

    van gebakken courgette op een bedje van rucola, Parmezaanse kaas en balsamico dressing

Soepen uit de terrine

  • Koninginnesoep

    5.50

    romige kippensoep met doperwten, wortelen en crème fraîche

  • Runderbouillon

    5.50

    krachtige runderbouillon met reepjes kruidenomelet

  • Tomatensoepvegetarisch

    5.50

    van San Marzano tomaten met crème fraîche

Maaltijdsalades

  • Salade carpaccio

    12.50

    salade met carpaccio met pijnboompitten, Parmezaanse kaas en pesto

  • Salade Russisch ei

    12.50

    een salade van aardappel, doperwten en wortelen, met gekookt ei en diverse vissoorten

  • Salade geitenkaasvegetarisch

    12.50

    salade met krokante geitenkaas, tomaat, bosui, honingdressing en pijnboompitten

Hollandse kost

  • Stamppot rauwe andijvie

    13.75

    met walnoten, kaas, spekjes en rookworst

  • Captain's diner

    13.75

    geserveerd met kapucijners spekjes, augurk, zilveruitjes en piccalilly

Hoofdgerechten

onze hoofdgerechten worden geserveerd met gebakken aardappelen of frites, warme groenten en salade, tenzij anders vermeld.

  • Drie sliptongen à la meunière

    23.50

    in roomboter gebakken, zoals het hoort
    meerprijs Picasso – Gebakken fruit en gember 3.75

  • Zalmfilet

    19.50

    op de huid gebakken, geserveerd met een beurre blanc saus

  • Koolvisfilet

    18.50

    ‘en papillote’ met citrus, diverse groenten en witte wijn

  • Paella

    17.50

    klassiek Spaans rijstgerecht met diverse vissoorten, schaaldieren, kippendijen en saffraan, geserveerd met salade

  • Holsteiner schnitzel

    17.75

    klassieke varkensschnitzel met een spiegelei, kappertjes en ansjovis

  • WEEVA spareribs

    22.50

    huisgemarineerde ribbetjes, geserveerd met sausjes, frites en salade

  • Kalfslever

    18.75

    rosé gebraden met uitgebakken spekjes en ui

  • Saté spies

    17.75

    gegrilde kophaasspies met pindasaus, atjar, kroepoek, gefruite uitjes, frites en salade

  • WEEVA gehaktbal

    15.75

    geserveerd met jus en Groninger mosterd

  • Ribeye

    24.50

    gegrilde runder ribeye met kruidenboter, frites en salade

  • Maishoen

    18.50

    gevuld met mozzarella en pesto, omwikkeld met gedroogde ham, geserveerd met gevogeltejus

  • Spaghetti van courgettevegetarisch

    16.50

    gebakken in knoflookolie met gepofte cherry tomaatjes, cantharellen en gorgonzolasaus

  • Sheperd's pievegetarisch

    14.50

    taart van diverse groentes en tomatensaus met een aardappelpuree topping en gegratineerd met oude kaas

Senioren gerechten

  • Twee sliptongen à la meunière

    19.50

    in roomboter gebakken met aardappelpuree en wortelen
    meerprijs Picasso – Gebakken fruit en gember 4.00

  • Kalfslever

    15.00

    rosé gebraden met uitgebakken spekjes en ui, geserveerd met aardappelpuree en groente

Garnituur

Nagerechten

  • Poffert

    6.75

    Groninger warme cake uit de pofferttrommel met vanillesaus, vanille-ijs en slagroom

  • Sorbet WEEVA

    7.50

    de klassieker; met verse vruchten, siroop, vanille-ijs, aardbeienijs en slagroom

  • Dame blanche

    6.75

    vanille-ijs met warme chocoladesaus en slagroom

  • Eton Mess

    6.75

    verse aardbeien met vanille-ijs, room, mascarpone en meringues

  • Monchou

    6.75

    romig monchoutaartje met ingelegde kersen, sorbetijs van rode vruchten en slagroom

  • Kaasplankje

    10.50

    selectie van kazen, geserveerd met toast, vijgenbrood en boter

  • Rabarbercompote

    6.75

    rabarbercompote met witte chocolade-ijs en pure chocolade krullen

Wilt u reserveren?

Wilt u reserveren?