onze koude voorgerechten worden geserveerd met toast en boter
Rundercarpaccio
11.50dungesneden Simmentaler rund met huisgemaakte pesto, Parmezaanse kaas en pijnboompitten
Lamsham
9.50gerookte lamsham met groene asperges, ei, honing-mosterdmayonaise en kropsla
Groninger bloedworst
8.75in de pan gebakken, geserveerd met Granny Smith appel en appelstroop met rozijnen
Huisgemarineerde olijven
Broodplankje
met huisgemaakte smeersels
Garnalencocktail
14.25klassieker van Hollandse garnalen met cocktailsaus
Gravad Lax
10.50met gemengde salade, mosterd-dillemayonaise en kappertjes
Gebakken camembert
camembert in een krokant jasje, op een salade geserveerd met een chutney van mango
Quinoa salade
met gepocheerde peer, rucola en walnoten
Empanada
gevuld met een ragout van paddenstoelen, salade met mosterddressing en aioli dip
Carpaccio van wortel
dungesneden zoetzure wortel met sinaasappel, krokante schorseneren en sesamdressing
Courgette soep
licht gebonden
Franse uiensoep
5.75klassieke Franse uiensoep met Gruyère crouton
Stamppot andijvie
15.75met walnoten, kaas, spekjes en rookworst
Stamppot boerenkool
15.75geserveerd met spekjes en rookworst
Captain's diner
13.75geserveerd met kapucijners spekjes, augurk, zilveruitjes en piccalilly
onze hoofdgerechten worden geserveerd met gebakken aardappelen of frites, warme groenten en salade, tenzij anders vermeld.
Sliptongen à la meunière
27.50in roomboter gebakken, zoals het hoort
meerprijs Picasso – Gebakken fruit en gember 4.00
Heilbotfilet
23.50in de oven gegaard, geserveerd met dille-citroen saus
Vers van de markt
19.75wisselend visgerecht met bijpassende garnituren en saus, toegelicht door de bediening
Schnitzel
18.25klassieke varkensschnitzel, geserveerd met een Zigeunersaus
WEEVA spareribs
23.75huisgemarineerde ribbetjes, geserveerd met sausjes, frites en salade
Kalfslever
18.75rosé gebraden met uitgebakken spekjes en ui
Saté spies
17.75gegrilde kophaasspies met pindasaus, atjar, kroepoek, gefruite uitjes, frites en salade
WEEVA gehaktbal
16.25geserveerd met jus en Groninger mosterd
Maishoen
18.50suprême van maishoen op de huid gebakken met dragonjus
Lamscurry
21.50licht pikante lamscurry met diverse groenten, koriander, cashewnoten, geserveerd met rijst
Ribeye
26.50gegrilde runderribeye met kruidenboter, frites en salade
WEEVA tournedos
biefstuk van de haas met huisgemaakte jus de veau
Voor de dames: (150 gram 29.50)
voor de heeren: (200 gram 34.50)
meerprijs Rossini - gebakken ganzenlever, rode wijn jus met toast en truffel: 10.50
Quiche
met prei en feta kaas, geserveerd met rucola, gepofte tomaatjes en tomatenolie
Gnocchi
met spinazie, oesterzwammen en soja-bospaddenstoelensaus
Linzencurry
bereid met diverse groenten en geserveerd met witte rijst
Lamscurry
15.00licht pikante lamscurry met diverse groenten, koriander en cashewnoten, geserveerd met rijst
Sliptongen à la meunière
22.50sliptong in roomboter gebakken met puree en wortelen
Meerprijs Picasso – gebakken fruit in gember 4.00
Kalfslever
15.00rosé gebraden met uitgebakken spekjes en ui, geserveerd met puree en groente
Garnituur
3.00kies uw saus of garnituur voor bij uw hoofdgerecht: champignonroomsaus, groene pepersaus of gebakken ui, spek en champignons
Poffert
6.75Groninger warme cake uit de pofferttrommel met vanillesaus, vanille-ijs en slagroom
Sorbet WEEVA
7.50de klassieker; met verse vruchten, siroop, vanille-ijs, aardbeienijs en slagroom
Dame blanche
6.75vanille-ijs met warme chocoladesaus en slagroom
Kaasplankje
10.50selectie van kazen, geserveerd met toast, vijgenbrood en boter
Crème brûlée
6.75bereid met vanille
Witte chocolade cheesecake
met roodfruit coulis, slagroom en vanille-ijs
Koffie compleet
8.25koffie of thee naar keuze met diverse zoete lekkernijen
Crème brûlée
bereid met sojamelk, kokosmelk en vanille
Crumble
van peer, suiker en kaneel geserveerd met mangosorbetijs